Tuesday, July 21, 2015

Komen Saudara Pemalas Chef Wan

Teks: Nurul Diyana Mohamed

Jadi viral kes chef wan komen pasal saudara pemalas, walaupun rasa kurang sesuai tapi mungkin sudah hilang sabar agaknya. Maklumlah kita tak ada kat tempat dia, nak cakap banyak pun tidak tahu.

Nasib baik lah dalam keluarga kami sindrom ni kurang sikit. Kalau ada sikit2 pun masih boleh pejam mata, ada masa macam plaster kejap orang tu terlebih rajin, kejap orang ni terlebih rajin.

Tapi tahun ni paling best sebab anak-anak buah dah besar dan boleh harap. Walaupun kadang-kadang kuat main tapi bila uda anna nya membebel semua senyum2 pergi buat kerja. Tak ralat nak membebel sebab memang darah daging sendiri dan senang dengar cakap sebab dua tangan ni la yang selalu bantu kakak-kakak jaga mereka dari kecil, kadang-kadang tu cuti sekolah dan semester memang duk peluk cium jadi kawan budak-budak ni. Kesian mama papa ibu walid ummi abah sibuk kerja semuanya.

Juga antara sebab kenapa rela tinggalkan kerja lama sebagai jurutera demi anak-anak. Bila mendalami akan memahami.

Sebab itulah "bonding" pun main peranan penting. Jadi sebagai saudara kena saling sayang menyayang dan memahami. Jangan ada cemburu dengki bagai. Walaupun bukan semua tapi kadang-kadang itu juga penyebab adanya "parasit" macam ni.

Kalau kita hargai orang, layan baik orang sampai mati pun orang akan ingat. Sama juga kalau sakiti orang, malukan orang.

Akhir kata, selamat hari raya, maaf Zahir dan Batin dari kami sekeluarga.

www.nhdbabyshop.com

No comments:

Post a Comment